Recept na výborného velikonočního beránka z cukety a kakaa.
Cuketu dobře omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Nemusíme ji loupat. V míse ji pak smícháme s rozšlehanými vejci, oběma cukry, kakaem a olejem.
Pak do směsi přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Dobře promícháme a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Mělo by dosahovat téměř k okraji spodní formy na beránka.
Beránka dáme do předehřáté trouby a pečeme na 160 stupňů cca hodinu. Zda je hotový, zkusíme pomocí špejle. Po vyjmutí z trouby necháme chvíli odstát a pak vyklopíme.
Po vychladnutí vytvoříme pomocí dvou hřebíčků oči, uvážeme mašli kolem krku a vyhlížíme koledníky.
Tip: Do těsta můžete přidat také nasekané mandle nebo oříšky, kousky čokolády, rozinky nebo skořici.
Cuketa Vejce Cukr Vanilkový cukr Olej Polohrubá mouka Kypřící prášek do pečiva Kakao Hřebíček Velikonoční beránek
Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Olejový velikonoční beránek Velikonoční mrkvový beránek s mákem Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Hrníčkový olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční beránek ze smetanového těsta Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční makový beránek