Velikonoční makový beránek

0.1538 hvězdiček z 13 hodnocení   

Recept na výborného velikonočního makového beránka.

Ingredience pro přípravu receptu: Velikonoční makový beránek

Postup pro přípravu receptu: Velikonoční makový beránek

Nejprve vyšleháme vejce s cukrem a pak střídavě zašleháváme mák, mouku smíchanou s práškem do pečiva, máslo a vychladlou kávu. Na závěr přimícháme citronovou kůru, ořechy a rozinky.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (dobře chutná, když formu vysypeme kokosem) a pečeme ve středně vyhřáté troubě 40–50 minut. Zda je těsto upečené, zjistíte klasicky pomocí špejle – pokud po vytažení z těsta nelepí, je hotovo.

Formu necháme zhruba 10 minut vychladnout a pak beránka vyklopíme. Můžeme ho jen pocukrovat nebo polít čokoládovou či citronovou polevou. Zdobíme podle vlastní fantazie.

Tagy receptu: Velikonoční makový beránek

Mák Vejce Polohrubá mouka Krupicový cukr Máslo Černá káva Kypřící prášek do pečiva Citronová kůra Ořechy Rozinky Kokos Velikonoční beránek

Diskuze k receptu: Velikonoční makový beránek

Hrníčkový velikonoční beránek s kandovaným ovocem Velikonoční beránek ze smetanového těsta Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem Olejový velikonoční beránek Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Hrníčkový olejový velikonoční beránek Biskupský velikonoční beránek Velikonoční mrkvový beránek s mákem Velikonoční beránek s čokoládovou polevou Velikonoční beránek s bílkovou polevou