Recept na výborného hrníčkového velikonočního beránka.
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, strouhanou kůru, rozinky, kandované ovoce nebo ořechy, vejce a mléko. Těsto promícháme a vlejeme do vymazané a vysypané formy (větší beránková s víkem) a ve středně vyhřáté troubě pečeme 50-55 minut.
Pečeme-li beránka v jednodílné formě, připravíme těsto z polovičního množství surovin a pečeme cca 40 minut.
Polohrubá mouka Krupicový cukr Mléko Rozinky Kandované ovoce Ořechy Citronová kůra Vejce Tuk Velikonoční beránek
Biskupský velikonoční beránek Velikonoční mrkvový beránek s mákem Velikonoční beránek z třeného těsta s rumovou polevou Velikonoční beránek s bílkovou polevou Velikonoční beránek s uzeným masem a hráškem Olejový velikonoční beránek Velikonoční makový beránek Velikonoční beránek z cukety a kakaa Velikonoční beránek ze smetanového těsta Hrníčkový olejový velikonoční beránek